Ziggur - Wat laat jij na op internet?

Brekky, sunnies & boardies

door maloug 12 februari 2009 22:22
Elk land heeft zo zijn eigen manier van communiceren. In sommige landen speelt beleefdheid een grote rol en wordt er dikwijls ‘please’ gezegd. In andere landen staat respect centraal en volgt er na elke zin een buiging. De manier van communiceren in Australië kenmerkt zich door het veelvuldig gebruik van afkortingen. Men heeft het hier niet over breakfast, maar over brekky. En je doet niet je sunglasses op wanneer de zon schijnt, maar je sunnies. [Meer]

Tags:

communicatie

Contact maken, beweging veroorzaken

door maloug 05 februari 2009 21:54
‘Contact maken, beweging veroorzaken’, zo luidt de pay-off van Calanza. Hoeveel waarheid er achter deze woorden schuilt, wordt mij duidelijk wanneer ik op het vliegveld van Hongkong sta, omringd door mensen die net als ik al een aantal uur onderweg zijn vanwege een waardevol contact ergens in de wereld. Een meisje uit Maastricht vertel mij dat ze naar een vriendin in Perth gaat die ze vorig jaar heeft leren kennen tijdens haar vakantie. En een vrouw van middelbare leeftijd laat mij weten haar zoon op te zoeken die twee jaar geleden geëmigreerd is nadat hij tijdens zijn stage in Australië de liefde van zijn leven ontmoette. [Meer]

Tags:

Per maand

Ziggur © 2019