Ziggur - Wat laat jij na op internet?

Virtuele groepsvorming

door maloug 17 april 2009 09:48
Het deel uit willen maken van een groep behoort tot onze natuur. Zo willen we als tiener horen bij de populaire club op school en als volwassene meegevraagd worden door collega’s voor een borrel na het werk. Tegenwoordig lijkt groepsvorming in het offline leven echter niet meer voldoende, want ook digitaal zijn we opzoek naar aansluiting. Het resultaat? Honderden virtuele ontmoetingsplekken die voor elk wat wils bieden. [Meer]

Tags:

digitale identiteit | social media

Een privéleven? Dat is echt zó 1999

door maloug 01 april 2009 10:49
“Even douchen, zo terug @ home!”, “Van het zonnetje genieten @ Vondelpark”, “Klussen, klussen en nog eens klussen @ new crib”. Was ons privéleven voorheen iets van ons zelf, vandaag de dag vinden we het maar wat fijn om iedereen te laten weten wat we aan het doen zijn. Platforms als Hyves, MSN en Twitter zorgen ervoor dat we gemakkelijk informatie met iedereen kunnen delen. Met als gevolg dat we alles kunnen lezen over onze vrienden, familieleden, kenissen en zelfs onbekenden. En niet alleen lezen ook zien. Filmpjes van de vakantie, foto’s van de nieuwe hond, foto’s van een nieuw ‘liefje’... [Meer]

Tags:

digitale identiteit | social media

Per maand

Ziggur © 2019