Ziggur - Wat laat jij na op internet?

Mediawijsheid: Het Ziggur gezinsaccount

door Tamara 23 mei 2011 21:33
Waar bevindt uw kind zich online? Deze vraag speelt door het hoofd van veel ouders. Maar staan zij er bij stil dat dit niet alleen bij leven belangrijk is, maar vooral ook bij het overlijden van een kind? Want ouders weten over het algemeen niet waar hun kinderen online profielen hebben. Daarnaast is het erg lastig en tijdrovend om een profiel op bijvoorbeeld Hyves, Facebook, Twitter te laten aanpassen of verwijderen. Voor iedere ouder die zich hier liever geen zorgen over wil maken, ontwikkelt Ziggur het gezinsaccount. [Meer]

Tags: ,

Tweakers.net kondigt In Memoriam status aan

door Tamara 16 mei 2011 22:39
Vanaf vandaag kunnen Tweakers bij Ziggur aangeven wat zij willen dat er met hun profiel gebeurt na overlijden. Omdat ze bij Tweakers in het verleden een paar keer hun neus hebben gestoten met overleden Tweakers die bij nader inzien springlevend waren hebben ze de samenwerking met Ziggur opgezocht. [Meer]

Tags: ,

digitale identiteit | social media

De Nederlandse Digital Death Day

door Tamara 06 mei 2011 18:21
Vandaag vindt de derde Digital Death Day plaats. In Mountain View buigen knappe koppen zich over de implicaties van de steeds verder ontwikkelde digitale identiteit en overlijden. Ik kijk uit naar het verhaal van de sprekers Evan Carroll en John Romano - de schrijvers van het boek Your Digital Afterlife.

Vorig jaar ontmoette ik Kaliya Hamlin (a.k.a. dé @identitywoman) tijdens IDentityNext, waar Ziggur de Digtal Identity Award won. Deze Amerikaanse dame is de drijvende kracht achter de Digital Death Days. [Meer]

Tags: ,

digitale identiteit | social media | Ziggur | Digital Death Days

Per maand

Ziggur © 2019