Ziggur - Wat laat jij na op internet?

Digital Death Day Europe 2011 in Tropenmuseum

door Tamara 10 september 2011 00:29

Ziggur haalt dit jaar de Digital Death Day naar Europa. We zijn apetrots.  Op 11/11/11 zal de Digital Death Day Europe plaatsvinden in het Tropenmuseum, waar de tentoonstelling ‘de DOOD leeft’ dan net is gestart.

In Amerika zijn er de afgelopen jaren al 3 succesvolle edities van de Digital Death Day geweest. Het evenement dat op 11/11/11 wordt gehouden is opgezet als een un-conference. Onder leiding van un-conference en identiteitsspecialist @Identitywoman (Kaliya Hamlin) delen mensen uit het veld, zoals John Romano en Evan Caroll - schrijvers van het boek ‘Your Digital Afterlife’ - hun kennis.

Voor wie is het?
Voor iedereen die in zijn of haar werk te maken heeft met dood en/of identiteit. Of je nu begrafenisondernemer, notaris of gewoon geïnteresseerd bent, het belooft een bevlogen dag te worden met veel onderwerpen die je naar het principe van un-conference zelf mede kan inbrengen.

Tropenmuseum en de dood
‘De DOOD leeft’ in het Tropenmuseum in Amsterdam van 3 november 2011 tot en met 29 juli 2012. Deze tentoonstelling laat bezoekers ontdekken hoe mensen in verschillende culturen omgaan met de dood, van afscheidsceremoniën tot en met de rituelen van herdenken en contact houden met de geesten van de overledenen. Een passende omgeving dus voor de Digital Death Day. Laat je inspireren door de rituelen van over de hele wereld in dit prachtige museum.

Zodra de kaartverkoop is gestart ,meld ik het hier. Tot die tijd kan je een mail sturen naar info@ziggur.me voor een invite of meer informatie.

Naast de bijeenkomst in het Tropenmuseum kan iedereen op deze ‘Digitale Dood Dag’ natuurlijk mee debateren in de cloud. #DDD11

Tags: , ,

Digital Death Days | digitale identiteit | Digitale Nalatenschap | Ziggur

Reacties (1) -

27-10-2011 22:24:52 #

Tamara

De kaartverkoop is gestart op : http://ddd11euro.eventbrite.com

Tamara Netherlands

Reactie plaatsen

  Country flag

biuquote
  • Reactie
  • Live voorbeeld
Loading

Per maand

Ziggur © 2019