Ziggur - Wat laat jij na op internet?

Eén maand Ziggur met rode loper, een Twedding en verdriet

door Tamara 21 oktober 2010 21:11

023 Innovatie AWARD

Ziggur bestaat 1 maand. Al en maand of pas een maand? Voor mij is het pas een maand. Een overvolle maand van vele hoogte- en één enorm dieptepunt.  Na het eerste  interview voor het AD op 18 september volgde in een niet bij te houden tempo on en offline media. Gerrit Jan Bloem gaf het ene na het andere interview. Lang leve alle nieuwe monitoringtools en social media  die het mogelijk maken het allemaal bij te houden en wereldkundig te maken. Just, me myself and IPhone.

Terwijl  de schrijvende pers er druk mee in de weer was, pakten de bloggers het onderwerp ook op. Bloggers met interesse vanuit het social media aspect, maar ook bloggers, die om wat voor een reden dan ook dichter staan bij de dood. Want dood is natuurlijk wel iets wat onlosmakelijk bij Ziggur hoort.

Voor mij werd dat duidelijk bij het dieptepunt van deze maand : de dood van Antonie Kamerling.  Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf raakte mij (en de rest van Nederland) dat hard en ging Ziggur voor mij ineens over dood.  Een onderwerp waar ook ik liever niet aan denk of me mee bezig houd. Maar dat is natuurlijk struisvogelen,  mijn kop in het zand steken.  Inmiddels ben ik een stapje verder en bekijk ik het als je zaakjes goed regelen voor jezelf, maar vooral voor degenen die je achterlaat.  Dus ben ik net als al die anderen ook maar gelijk orgaandonor geworden, tijdens de nationale donorweek.

 Als klap op de vuurpijl van deze maandrollercoaster vond ik mezelf ineens terug op een podium in de spotlight terwijl ik de 023 Innovatie AWARD in ontvangst nam. Hoe fijn is dat! Niet alleen wij, die al een jaar bezig zijn met het fenomeen digitale nalatenschap en Ziggur, of de pers,  maar een echte vakjury in innovatie bevestigt ons hierin.

Gisteren Ziggur’s eerste Tweddinggift aan het bruidspaar met de gecrowdsourcede Twedding via Twitter. Ik weet niet zo goed of dit als hoogte of als dieptepunt gemarkeerd moet worden. Het maakt wel zichtbaar: mensen doen steeds meer online en worden steeds digitaler.  De urgentie om je digitale nalatenschap goed te regelen wordt steeds evidenter.

Na deze maand voelt het als een Gert Jan Dröge momentje in een roze ziekenhuisbed met een roze verpleegster die vraagt: gaat het weer een beetje, meneer Dröge?  Benieuwd wat er volgende maand allemaal weer op mijn pad komt…

 

Tags: ,

digitale identiteit | iPhone | media | social media | Ziggur

Reactie plaatsen

  Country flag

biuquote
  • Reactie
  • Live voorbeeld
Loading

Per maand

Ziggur © 2019