Ziggur - Wat laat jij na op internet?

Het einde van de Facebook Timeline

door Tamara 05 januari 2012 19:24

Langzaam maar zeker gaat iedereen over op de Facebook timeline. Je profiel zoals je het kende, verandert in een wall of fame met als stralende middelpunt: JIJ.

Onderaan je timeline checkt Facebook je in op je geboortedatum. Je kunt een geboortefoto uploaden, aangeven wie je ouders zijn en je vrienden kunnen jouw geboorte liken (of niet). Facebook zet de hoogte- en dieptepunten sinds je eerste bezoek aan de site al voor je op een rij. Het gat tussen je geboorte en die eerste kennismaking met Facebook kun je zelf aanvullen met ingescande, vergeelde foto’s en gedigitaliseerde 8mm filmpjes.


 
Oude jeugdvrienden kunnen je taggen in alle fasen waar je doorheen bent gegaan en zo een prachtig modebeeld door de tijd heen weergeven aan de hand van jouw baby-, kinder- en puberfoto’s. En als je wat ouder bent dan twintig komen daar nog een extra paar vriendjes en vriendinnetjes, vakanties en de foto’s van eventuele eigen kinderen bij. 

Zo creëer je, samen met je vrienden, gaandeweg een mooi in memoriam voor jezelf. Maar… toekomstige gebeurtenissen kun je nog niet toevoegen. De toekomst mag een onbeschreven blad blijven, alleen is het wel zo fijn om te weten dat de timeline netjes wordt afgemaakt als je er niet meer bent. Daarom kun je bij Ziggur aangeven wat je wilt dat er gebeurt met dit kunstwerk over en van jou na je dood.

 

 

 

Tags: ,

digitale identiteit | social media

Reactie plaatsen

  Country flag

biuquote
  • Reactie
  • Live voorbeeld
Loading

Per maand

Ziggur © 2019